31/3/09

H ΚΑΡΕΤΤΑ ΚΑΡΕΤΤΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS



H Νιρέττα μια εντυπωσιακή θαλάσσια χελώνα (για μασκότ μιλάμε φυσικά) έσκασε μύτη νωρίς σήμερα το πρωί στο σχολείου μας , σκορπίζοντας επιφωνήματα θαυμασμού στους μαθητές της Α΄τάξης αλλά και στα νήπια του 11ου Νηπιαγωγείου που ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι του Σχολείου μας, για να παρακολουθήσουν μαζί μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μεσογειακού Συνδέσμου για τη Σωτηρία της Θαλάσσιας Χελώνας.(MEDASSET) .
Η εκπαιδευτικός του MEDASSET με τη βοήθεια της Νιρέττα εξήγησε στα παιδιά την πολύπλοκη ανατομία της θαλάσσιας χελώνας .
Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν ένα DVD και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού, κατανόησαν τις θαλάσσιες χελώνες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έκλεισε με χορό παιδιών και χελώνας συνοδεία ενός τραγουδιού με θετικό μήνυμα για τις θαλάσσιες χελώνες, ομαδικά παιχνίδια και ζωγραφική.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές της Α΄τάξης προσέφεραν γλυκά στα παιδιά του Νηπιαγωγείου.
Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα με το συμμετοχικό και βιωματικό χαρακτήρα του, ευαισθητοποίησε τους μικρούς μαθητές μας και αύξησε τη συνείδηση τους σε σχέση με την κατάσταση των θαλασσίων χελωνών , τους βιότοπους , άλλα συγγενή είδη, τις ακτές και τη ρύπανση.
Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, τη σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας και την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον .
Τέλος έδωσε την ευκαιρία στα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου μας, να ζήσουν για δύο περίπου ώρες, σε ένα όμορφο χώρο χαράς και δημιουργίας όπως είναι το σχολείο μας και να τον αγαπήσουν, έτσι ώστε να γίνει με τον πιο ανώδυνο τρόπο η ομαλή μετάβασή τους τον προσεχή Σεπτέμβριο από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.
Θερμά συγχαρητήρια τόσο στις δασκάλες της Α΄ τάξης του Σχολείου μας Θωμαή Χαλίδα, Δέσποινα Εκίζανα και Ελένη Νέστορα όσο και στις συναδέλφους μας Νηπιαγωγούς του 11ου Νηπιαγωγείου Αγίας Παρασκευής, Μυρτώ Ορφανάκη, Χριστίνα Γάκη, Μαίρη Τσανούλα, Εύη Οικονομοπούλου, Βάσω Τσαγκάρη , Κλαίρη Κατσέλη για την ωραία αυτή πρωτοβουλία και την άριστη συνεργασία που είχαν, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.

2 σχόλια:

  1. Γεια χαρά!! Και εγώ χάρηκα πολύ που σας γνώρισα και πέρασα πολύ όμορφα μαζί σας. Τι ωραία που χορέψαμε τον χορό της χελώνας και που μάθαμε τόσα ενδιαφέροντα πράγματα! Ανυπομονώ να λάβω τα γράμματά σας! Με αγάπη, Νιρέττα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ήταν τέλεια εκείνη τη μέρα.


    ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΥ Ε1

    ΑπάντησηΔιαγραφή