5/4/09

ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

H αγάπη και ο σεβασμός στο περιβάλλον δεν είναι μόνο λόγια αλλά κυρίως πράξη.
Και αυτό το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο δυο μικροί μαθητές μας, ο Πέτρος ο Αρβανιτάκης και ο Νικόλας ο Αργύρης που πραγματικά «έβαλαν τα γυαλιά» σε όλους μας.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί οι δυο φίλοι βλέποντας τα σκουπίδια που υπήρχαν στο προαύλιο αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Πήραν από μια σακούλα και άρχισαν να μαζεύουν τα σκουπίδια που απερίσκεπτα πετάνε κάποιοι κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Τους είδαμε να καθαρίζουν τον χώρο πίσω από το συρματόπλεγμα του γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 και στη συνέχεια να χώνονται κάτω από το προστατευτικό δίχτυ του μικρού κήπου μπροστά από τη B΄ τάξη και να μαζεύουν τα πεταμένα χαρτιά.
Από το γραφείο τους παρακολουθούσαμε διακριτικά και γεμάτοι ικανοποίηση. Και όταν πια είδαμε ότι είχαν τελειώσει την εθελοντική τους εργασία τους καλέσαμε για μια φωτογραφία και περήφανοι σας τους παρουσιάζουμε (ΦΩΤΟ: Ο Νικόλας αριστερά ,ο Πέτρος δεξιά)


2 σχόλια:

  1. ...δεν είναι μόνο η αγάπη για το περιβάλλον αλλά και για το χώρο του σχολείου γενικότερα.
    Η αγάπη για το χώρο του σχολείου πηγάζει όχι τόσο από το ίδιο τι κτήριο και την αυλή, αλλά και από τους ανθρώπους που εργάζονται και το λειτουργούν.
    Είναι ο χώρος των παιδιών μας το πρωί και ο χώρος τους το απόγευμα, μιας και εκεί περνάνε τελικά τις πιο πολλές ώρες της ημέρας.
    Εσείς οι λειτουργοί μπορείτε να τους κάνετε όλους του μαθητές να βλέπουν το σχολείο σαν τον δικό τους χώρο. Και αν γίνει αυτό θα δείτε και άλλους να κάνουν το ίδιο και πολλά περισσότερα και αυτό τελικά θα σημαίνει επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΡΘΟ ΔΙΟΤΙ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ...

    ΑΝΝΑ ΠΑΤΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή