5/5/09

3η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Ξεκίνησαν χτες στη πόλη μας , οι πολιτιστικές μαθητικές εκδηλώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή, 10 Μαΐου. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στα πλαίσια της 3ης Μαθητικής Συνάντησης Δημιουργίας που οργανώνει το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας.
Το σχολείο μας συμμετέχει ενεργά στις παραπάνω εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα:
1. Αύριο Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα, στο θεατράκι της πλατείας του Αι-Γιάννη, οι μαθητές του σχολείου μας, που συμμετέχουν στο Ανοικτό Εργαστήρι Κεραμικής , με την καθοδήγηση του δασκάλου τους και εικαστικού καλλιτέχνη Χρήστου Τσιμπουρλά, έχουν ετοιμάσει ένα πολιτιστικό δρώμενο με τίτλο: «Φωτιά-Χώμα-Νερό-Αέρας». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα που περιλαμβάνει κεραμικές κατασκευές, με τη συνοδεία μουσικής, χορού και έκθεσης ζωγραφικής. Παράλληλα σε γιγαντοοθόνη θα προβάλλονται ιστορικά βίντεο από την ελληνική και διεθνή Κεραμική.
2. Την Κυριακή, 10 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, οι μαθητές από το τμήμα των παραδοσιακών ηθών, εθίμων και χορών μαζί με τη δασκάλα τους , Βασίλω Ιωάννου, φορώντας φορεσιές από τη Σάμο και τη Λέσβο θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.
Είναι μια καλή ευκαιρία για όλους μας να παρακολουθήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν με όμορφο τρόπο την πολιτιστική μας κληρονομιά και προβάλλουν τη σύγχρονη πολιτιστική μας ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου