11/5/09

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ 3η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ


Έπεσε πριν από λίγες ώρες η αυλαία της 3ης Μαθητικής Συνάντησης Δημιουργίας που οργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας, σε συνεργασία με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας.
Η τελετή λήξης που έγινε χτες το βράδυ, στο θεατράκι της πλατείας του Αι-Γιάννη, περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και την παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας .
Το σχολείο μας, στη τελετή λήξης ,αντιπροσώπευσε το τμήμα παραδοσιακών ηθών, εθίμων και χορών που μαζί με τη δασκάλα τους , Βασίλω Ιωάννου, φορώντας φορεσιές από τη Σάμο και τη Λέσβο χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς (ΦΩΤΟ) και δικαιολογημένα απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών.
Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές της πόλης μας, στα χιλιάδες παιδιά, που συμμετείχαν στη 3η μαθητική συνάντηση. Η εντυπωσιακή παρουσία τους στο πολιτιστικό αυτό γεγονός φανερώνει ότι η μουσική, ο χορός , το τραγούδι , οι εικαστικές δημιουργίες, η παράδοση, αυτό που ονομάζουμε πολιτιστική μας ταυτότητα δεν έχει να κάνει μόνο με ένα στατικό και ξεχασμένο παρελθόν. Αντλώντας δύναμη από το χτες, ενεργή και ζώσα, αγγίζει του νέους του σήμερα και αποτελεί δύναμη αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου